Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Objasněné vloupání do vozidla

Tábor – Kriminalisté obvinili čtyřiačtyřicetiletého muže z Prahy. 

Pomyslná policejní smyčka se stáhla v těchto dnech kolem čtyřiačtyřicetiletého muže z Prahy, kterého policisté viní z vloupání do vozidla Škoda Octavia, ke kterému mělo dojít v odpoledních hodinách dne 3. listopadu 2021 na parkovišti jednoho z motelů v Táboře. Policisté na místě zajistili řadu kriminalistických stop a důkazů, na základě kterých se jim podařilo ustanovit právě tohoto muže jako osobu podezřelou ze spáchání tohoto skutku.

Z dosavadního šetření vyplývá, že se měl v uvedené době, po násilném překonání okénka, vloupat do vozidla Škoda Octavia a odcizit z něj černý silikonový obal, ve kterém byl tablet značky Apple iPad Pro, klávesnice a nabíjecí kabel. Dále měl z vozidla odcizit batoh značky Converse, ve kterém byly školní učebnice, kalkulačka, psacích potřeby a sešity. Způsobená škoda byla odhadnuta na téměř 38 tisíc korun.

V uplynulých dnech byl čtyřiačtyřicetiletý muž kriminalisty obviněn pro podezření ze spáchání přečinu krádež vloupáním. Jeho trestní stíhání je vedeno na svobodě. O jeho potrestání bude rozhodovat soud.

por. Bc. Lenka Pokorná    ta.pis@pcr.cz

tisková mluvčí a preventistka

10. března 2022

vytisknout  e-mailem