Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Obvinění

Strakonice - Na svědomí má více trestných činů.  

Policisté dopadli pachatele, který má na svědomí několik trestných činů spáchaných na území okresu Strakonice.

Obviněný má na svědomí krádež dětské motorové čtyřkolky v hodnotě 6 000 korun, kterou odcizil v dubnu 2009  na cizím pozemku u domu v obci Chlum.
Na stejném pozemku nahlédl i do stodoly a nezajištěné garáže. Zde nic neodcizil, ale při vloupání majiteli způsobil škodu 500 korun.
Prokázána mu byla i jízda vozidlem, ačkoli není držitelem řidičského oprávnění.
V chlumu pachatel navštívil i novostavbu  rodinného domu, kde  poškodil petlici na stavební buňce, odcizil visací zámek a poté ze stavební buňky odcizil plynový hořák, úhlovou brusku, okružní pilu, elektrický prodlužovací vodič 220V a pětilitrový platový kanystr s benzinem. Majiteli tak vznikla škoda necelých 5 000 korun.
Obviněný má na svém kontě hříchů i další trestnou činnost. V červnu tohoto roku se vloupal po rozbití  skleněných výplní dvojitého okna do rodinného domu v Bělčicích, kde z kuchyně odcizil satelitní přijímač s dekódovací kartou, LCD  televizor, zubní protézu se zlatými zuby a šperky, čímž majitelce způsobil škodu v celkové výši 6 440 korun. 
V červnu 2009 obviněný navštívil Lnáře, kde vnikl do kolny u domu a odcizil zde volně odložené pánské jízdní kolo v hodnotě 4 000 korun.
V červenci se obviněný muž vloupal do vozidla zaparkovaného v obci Lnáře, ze kterého odcizil autorádio s CD a batoh s věcmi. Majiteli tak způsobil škodu v celkové výši 3 400 korun.
Policisté muže obvinili z trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a řízení motorového vozidla.

 

vytisknout  e-mailem