Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Opilá řidička havarovala

České Budějovice – Alkohol za volantem – nebezpečná zbraň. 

Policisté se bohužel téměř denně setkávají na silnicích s řidiči, kteří usednou za volant pod vlivem alkoholu. Ti mnohdy ovlivněni návykovou látkou způsobí dopravní nehodu.

Případ, kde také sehrál roli alkohol, uzavřeli v těchto dnech českobudějovičtí dopravní policisté. Jednadvacetiletá žena z Českobudějovicka usedla v polovině ledna letošního roku za volant osobního automobilu Peugeot požití většího množství alkoholických nápojů. V obci Zliv však havarovala. S vozidlem narazila do vjezdových vrat sběrného dvora. Provedená dechová zkouška prokázala u řidičky přes 1 promile alkoholu v dechu ! Policisté nezodpovědné řidičce, která tak ohrožovala nejen život svůj, ale i ostatních účastníků v silničním provozu, zadrželi řidičský průkaz zakázali další jízdu.
Za jízdu pod vlivem alkoholu padlo v těchto dnech obvinění, a to pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Vzhledem k tomu, že pod vlivem alkoholu způsobila dopravní nehodu, může být podezřelá žena potrestána odnětím svobody na šest měsíců až tři léta nebo zákazem činnosti.

Řidiči nezapomínejte, že i malé množství alkoholu vede k přeceňování schopností řídit. Alkohol pokřivuje člověku schopnost vnímání a uvažování. Řidiči pod vlivem alkoholu podstupují větší rizika, než by byli ochotni podstoupit za střízlivého stavu. Tato rizika jsou velmi často smrtelná.
 

nprap. Regina Tupá, piscb@mvcr.cz
 

10.února 2011

vytisknout  e-mailem