Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Opilci za volantem

Tábor – Jejich další cesta povede před soud. (Hlasová schránka 974 238 116) 

O uplynulém víkendu, zejména v noci ze soboty na neděli, se policisté ani na chvilku nezastavili. A to nejen kvůli dešti, ale zejména kvůli opilcům v dopravě. Namátkou jen některé případy.

Krátce před půl druhou hodinou po půlnoci na neděli kontrolovali policisté řidiče středního věku v Michalské ulici v Bechyni. Ten s problémy řídil osobní vozidlo tovární značky Škoda Roomster. V jeho dechu policisté odbornou zkouškou prokázali hladinu alkoholu ve výši bezmála 1,4 promile. Další řidič byl kontrolován krátce před pátou hodinou ranní v ulicích města Tábora. Za volant svého Fordu usedl s hladinou alkoholu v dechu ve výši 1,7 promile.

Oběma řidičům byla zadržena řidičská oprávnění a další jízda jim byla zakázána. Za ohrožení pod vlivem návykové látky jim může soud uložit až trest odnětí svobody na dobu jednoho roku.

Daleko vážnější následky měla jízda mladého řidiče osobního vozu tovární značky Peugeot 307. Ten krátce po půl třetí hodině nad nedělním ránem havaroval na Chotovinsku. Z důvodu nepřiměřené rychlosti neudržel svůj vůz na silnici. Nezvládl levotočivou zatáčku a vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do stromu. Zranil sebe a další čtyři mladé spolujezdce. Jedna z dívek musela být ve vážném stavu transportována na traumacentrum českobudějovické nemocnice. V dechu řidiče policisté i po téměř dvou hodinách od nehody naměřili hodnotu 1, 23 promile alkoholu. Před soudem se tak bude zodpovídat nejen z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, ale i z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Ohrožen je až čtyřletým trestem odnětí svobody.

por. Mgr. Miroslav Doubek   krpc.pio@pcr.cz

18. června 2019

vytisknout  e-mailem