Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pachatel zadržen na místě činu

Prachatice - Policisté z Vimperka dopadli zloděje. (Hlas. schr. 974 236 116) 

Vimperští policisté zadrželi dne 11. června v brzkých ranních hodinách mladého pachatele (věk okolo 20 let) z Benešovska a to přímo na místě činu. Mladík se během noci vloupal do prostor koupaliště ve Vimperku. Nejprve vnikl do místnosti obsluhy koupaliště, kde ukradl různé druhy vín, opalovací krémy, potápěčské brýle a další věci. Následně se vloupal do bufetu, odkud nic neodcizil. V těchto prostorách tak způsobil škodu za téměř 10 000 korun.

Po opuštění areálu koupaliště však ve své protiprávní činnosti pokračoval. Za použití násilí vnikl do areálu fotbalového stadionu ve Vimperku, kde odcizil dvě lahve piva. Zde způsobil škodu přesahující částku 1 000 korun.
 
Naneštěstí pro zloděje se v blízkosti pohybovala hlídka vimperských policistů. Ti si povšimli podezřelého pohybu v areálu stadionu. Bez váhání do objektu vnikli a zloděje na místě zadrželi. Po zadržení muže eskortovali na Obvodní oddělení Policie ČR ve Vimperku, odkud ho následně propustili na svobodu. Věc je prověřována formou zkráceného přípravného řízení.
 
 
komisař, por. Ing. Štěpánka Valentová, pttisk@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem