Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pátrací akce s dobrým koncem

Táborsko - Pohřešovanou ženu nalezl policejní psovod se svým psem. 

Včera v devět hodin ráno přijal operační důstojník oznámení o pohřešované jednačtyřicetileté ženě z Mladovožicka. Oznamovatel se obával, že by jeho manželka mohla spáchat sebevraždu, neboť přišel na to, že zmizelo větší množství různých léků a že dostal i SMS, ve které o sebevraždě psala. Do místa jejich bydliště ihned vyjela hlídka policistů mladovožického obvodního oddělení, která zahájila prvotní šetření, na jehož základě byly vyslány posily.

Do následné pátrací akce se zapojilo na čtyři desítky policistů, hasičů a dobrovolníků z řad občanů. Povolána byla i Letecká služba ČR, která propátrala ze vzduchu okolí Mladovožicka. Pátrací akce trvala až do odpoledních hodin. Šlo o čas, neboť žena mohla být v ohrožení života. Krátce před půl třetí hodinou odpolední hlásil policejní psovod z Územního odboru PČR Písek, že nalezl ženu ve vážném stavu v bezvědomí v jednom z objektů v obci Horní Střítež.

Přivolaný lékař rozhodl o okamžitém transportu ženy na oddělení ARO do nemocnice.

Touto cestou chceme vyjádřit poděkování všem zúčastněným policistům z jihočeského a středočeského kraje, Letecké službě ČR, dále zúčastněným hasičům a všem dobrovolníkům. Velký dík patří policejnímu psovodovi, který se svým psem Homerem, ženu v ohrožení života nalezl.

Dobrá práce, děkujeme.

por. Bc. Lenka Pokorná    ta.pis@pcr.cz

tisková mluvčí a preventistka

7. února 2022

vytisknout  e-mailem