Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pátrací akce se šťastným koncem

Tábor - Pohřešovanou ženu nalezli policisté sice prochladlou, ale živou. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Do rozsáhlé pátrací akce se v průběhu sobotní noci zapojili policisté z Jistebnice, Nové Vožice, Tábora, Jihočeského krajského ředitelství, cizinecké policie, ale i dobrovolníci z řad Sboru dobrovolných hasičů Borotín. Ti všichni společně pátrali po osmaosmdesátileté ženě z Táborska.

Žena se v sobotu po obědě vydala hledat houby do nedalekého lesa v katastru obce Sudoměřice u Tábora, kam přijela vlakem. V uvedeném případu sehrál svoji důležitou roli mobilní telefon, který měla pohřešovaná žena u sebe. Po 19:00 totiž telefonovala svému synovi, že si v lese na chvíli sedla, aby si odpočinula, ale bez pomoci už nemůže vstát. Syn okamžitě tuto skutečnost oznámil policistům, kteří rozjeli velkou pátrací akci. Na pomoc přivolali také psovoda se služebním psem Ronem.

Při náročné pátrací akci se pár minut před 01:30 policistům podařilo seniorku vypátrat v lesním porostu v místě zvaném Šeborův mlýn. Žena byla značně prochladlá, ale při plném vědomí a se svými nálezci komunikovala. Následně byla přepravena do táborské nemocnice. Po vyšetření pak byla žena v uspokojivém stavu propuštěna domů.

Tak, tentokrát šťastně, skončila jedna z mnoha pátracích akcí, do kterých jsou policisté při výkonu své služby veleni.

komisař Jana Hlavínová, pisjc@mvcr.cz

 

vytisknout  e-mailem