Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pátrání po mladém muži

České Budějovice - K pátrání v řece Malši a Vltavě nasadila policie potápěče Zásahové jednotky. 

Jak jsme Vás již prostřednictvím medií informovali, od sobotního večera hledá českobudějovická kriminální policie, pravděpodobně již utonulého Tomáše Klhůfka z Českých Budějovic. Pro připomenutí, jmenovaný 31letý muž v sobotu před 21. hod. vstoupil do řeky Malše pod Malým jezem v Českých Budějovicích, kde se mu sesmekla noha a poté jeho tělo plavalo směrem k hvězdárně. Na břehu přítomné dívky okamžitě zaalarmovaly tísňovou linku Policie České republiky a další složky Integrovaného záchranného systému. V té době byl v Malši téměř dvojnásobný průtok vody a jeho tělo rychle plulo uvedeným směrem. Zde se Malše vtéká do Vltavy a tok řeky pokračuje k jezu u Plaveckého bazénu.
 
V sobotu prováděli policisté pátrání po obou březích řeky Malše i Vltavy před plovárnou do pozdních nočních hodin, bez kladného úspěchu. V neděli pátrání pokračovalo dále po toku řeky a šetření mezi příbuznými a kamarády.
 
Dnes, tj. v pondělí 30. července, byla velká pátrací akce za účasti potápěčů Zásahové jednotky Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje a Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje. Potápěči propátrávali dno nad velkým jezem u Dlouhé louky a také pod ním. K této činnosti byla použita standartní technika při práci v zakalené vodě, kdy je vizuální kontakt cca 20 cm. Potápěč musí v tomto prostředí pracovat především hmatem a to nejen rukama, ale i nohama. Kontrolován byl nejen prostor u bubnu jezu, ale i u česel, která zachycují větší předměty. Tělo utonulého nebylo nalezeno.
 
Dále policisté prováděli pátrání po vodní hladině až k jezu v Českém Vrbném na okraji Českých Budějovic. 
Pátráni po utonulém
 
 
Neustále platí žádost směřující k veřejnosti o pomoc při pátrání po Tomáši Klhůfkovi. Kdo by během následující doby viděl plavat po řece Vltavě tělo utonulého, ať okamžitě informuje tísňovou linku Polici České republiky. Další údaje k osobě jsou k dispozici v databázi pátrání po osobách http://aplikace.policie.cz/patrani-osoby/PersonDetail.aspx?person_id=16240729120201. Pohřešovaný je oblečen pouze v tmavých kraťasech – bermudech.
 
V Jihočeském kraji se bohužel jedná už další z mnoha utonulých osob od počátku letního období.
 
Policisté varují v těchto dnech před nebezpečím v těchto divokých řek, v žádném případě se v nich nekoupejte, při splouvání dodržujte zásady bezpečnosti!
 
nprap. Bc. Milan Bajcura, pisjc@mvcr.cz   
30. července 2012

Pátrání po řece Vltavě

vytisknout  e-mailem