Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pátrání po pachateli

Tábor - Žádáme veřejnost o pomoc při pátrání po pachateli loupežného přepadení a po pachateli krádeže na osobě.  

Táborští kriminalisté intenzivně pátrají po pachateli krádeže na osobě a po pachateli loupežného přepadení. K oběma skutkům došlo v Táboře v pátek mezi třetí a čtvrtou hodinou odpolední. Místa obou skutků jsou blízko sebe, způsob provedení je nápadně podobný a popis pachatele se rovněž téměř shoduje.
 
První případ krádeže na osobě se stal v pátek 14. března 2014 pět minut před půl čtvrtou hodinou odpolední v ulici Kamarýtova před vchodem do domu číslo 717 v Táboře. K sedmasedmdesátileté ženě přistoupil zezadu dosud neznámý pachatel, využil momentu překvapení a vytrhl jí bez použití násilí větší dámskou černou textilní kabelku s osobními doklady, finanční hotovostí a mobilním telefonem, vše v hodnotě bez mála dvou tisíc korun a utekl směrem k botanické zahradě a odsud dolů k Jordánu. Ke zranění poškozené nedošlo.
 
Popis pachatele: jednalo se o muže ve věku 25 – 30 let, bílé pleti, vysokého asi 180 cm, štíhlé postavy, krátkých vlnitých vlasů, světle hnědé barvy. Na sobě měl modré džíny a světlou (béžovou) mikinu. Při útěku držel v ruce větší dámskou černou textilní kabelku.
 
Druhý případ se stal rovněž v pátek pět minut počtvrté hodině odpoledne v Táboře v ulici Budějovická na schodišti v objektu tržnice. K třiasedmdesátileté ženě přistoupil opět zezadu dosud neznámý pachatel, uchopil jí za obě ruce a snažil se jí strhnout kabelku, kterou nesla přes rameno. Poškozená svou kabelku pevně držela a bránila se jejímu odcizení, načež mladík ženu začal škrtit, posléze jí kopl, v důsledku čehož upadla na zem. Pachatel vytrhl poškozené zelenou dámskou kabelku s černými popruhy, ve které byl mobilní telefon, osobní věci a peněženka s osobními doklady, poté utekl Fügnerovou ulicí směrem ke kostelu a dále přes ulici 9. května směrem do ulice Jiráskova. Celková škoda, kterou pachatel způsobil, nepatrně přesáhla částku 2 000 korun. Ke zranění oloupené ženy nedošlo. Pachatele si měl všimnout muž, který v době loupeže hleděl z okna jednoho z domů ve Fügnerově ulici. Policisté by uvítali, kdyby se tento velmi důležitý svědek přihlásil a přispěl tak k objasnění případu.
 
Popis pachatele: jednalo se o muže ve věku 25 – 30 let, vysokého asi 180 cm, štíhlé postavy, krátkých vlasů, hnědé barvy. Na sobě měl modré džíny, tmavé boty a světlou bundu s kapucí, kterou mohl mít v době útěku na hlavě. V ruce držel zelenou dámskou kabelku s černými popruhy.
 
Kriminalisté se obrací na širokou veřejnost se žádostí o pomoc při pátrání po pachateli či pachatelích uvedených trestných činů a žádají občany, kteří se v předmětné době pohybovali v okolí uvedených míst a všimli si podezřelého chování mladého muže s kabelkou, nebo mají jiné informace, které by mohli kriminalistům pomoci pachatele vypátrat, aby je předali na jakékoliv policejní služebně nebo na telefonní lince 974 238 450 či přímo na lince tísňového volání 158. Za pomoc předem děkujeme.
 
por. Bc. Lenka Kozoňová   ck.pis@pcr.cz
18. března 2014  

vytisknout  e-mailem