Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Policisté se zaměřili na alkohol

České Budějovice - V noci z pátku na sobotu proběhla na Českobudějovicku dopravně bezpečnostní akce zaměřená na alkohol. (Hlasová schránka 974 221 116) 

V noci z pátku na sobotu se českobudějovičtí policisté   zaměřili zejména na kontrolu zákazu požívání alkoholických nápojů a návykových látek před a během jízdy.
 

Noční kontrola DI.JPGNoční kontrola DI.JPG

Do akce bylo nasazeno celkem 17 policistů z dopravní a pořádkové policie a služby cizinecké policie, kteří v průběhu tří hodin zkontrolovali 145 vozidel a zjistili 13 přestupků.

Dva neukáznění řidiči usedli za volant po požití alkoholu, čtyři překročili nejvyšší povolenou rychlost a dva řidiči nepoužili při jízdě bezpečnostní pásy.  Bez řidičského oprávnění řídili vozidlo dva mladí muži. U tří vozidel, z celkového počtu kontrolovaných, byl zjištěn naprosto nevyhovující technický stav.

 O začátku letošního roku zjistili českobudějovičtí policisté při kontrolách 243  osob, které  řídily vozidlo pod vlivem alkoholu a jiných návykových látek.   Z celkového počtu 526 dopravních nehod, ke kterým došlo v tomto období na Českobudějovicku, byla u 58 příčina allkohol. 

vytisknout  e-mailem