Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Policisté se zaměřili na opilé řidiče

Jihočeský kraj - Téměř deset řidičů před jízdou pilo alkohol. (Hlasová schránka 974 221 116) 

V noci z pátku na sobotu proběhla po celém jihočeském kraji dopravně bezpečnostní akce pod názvem "Nulová tolerance". Přes sto policistů všech územních odborů vyrazilo na silnice, aby zkontrolovali, zda řidiči před jízdou nepožili alkohol či jiné návykové látky. Cílem akce bylo snížit dopravní nehodovost v důsledku porušování ustanovení o zákazu požívání alkoholických nápojů nebo omamných a psychotropních látek během jízdy řidiči motorových vozidel.
 
Policisté zkontrolovali téměř 1000 vozidel a zjistili bezmála 98 přestupků. Převážnou většinu z nich vyřešili uložením blokové pokuty, ostatní případy oznámili příslušnému správnímu orgánu. V jednom případě spáchal řidič trestný čin. U osmi řidičů vyšel pozitivní test na měření alkoholu v dechu, tři řidiči užili před jízdou návykovou látku. Ve čtyřech případech uložili policisté blokovou pokutu za nepoužití bezpečnostních pásů během jízdy. Sedmnáct vozidel mělo  nevyhovující technický stav. Jeden řidič vyjel se svým vozidlem, ačkoliv nevlastnil řidičský průkaz.
 
Řidiči pamatujte, že alkohol za volant nepatří. Od začátku roku se na jihočeských silnicích stalo více než 1800 dopravních nehod, ve 197 případech byl u řidičů zjištěn alkohol. Oproti stejnému období loňského roku se jedná o nárůst přibližně o 30 případů. Alarmující je také počet mrtvých na našich silnicích, od počátku roku je to 42 lidí. Jezděte proto bezpečně a alkoholu za volantem se vyhýbejte. Opilý člověk reaguje pomaleji a tím je nebezpečný nejen sobě, ale i ostatním účastníkům silničního provozu.
 
por. Ing. Štěpánka Valentová, pisjc@mvcr.cz
15. srpna 2011
 
 
 
 
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem