Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Policisté varují seniory

Tábor - Táborští policisté prověřují případ porušování domovní svobody a podvodu. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Zřejmě s novým způsobem páchání trestné činnosti se v těchto dnech setkali táborští policisté. Pachatelé opět zaměřují svoji pozornost především na seniory.

Scénář nezákonného jednání vypadá tak, že skupinka tří mužů středního věku neoprávněně vnikne na oplocený pozemek, následně provede nechtěnou a neobjednanou výměnu okapových svodů na nemovitosti a poté se za provedenou práci samozřejmě dožaduje vydání finanční hotovosti.

Nejinak tomu bylo i v jedné obci na Táborsku, kde si za neobjednanou výměnu svodů skupina tří mužů řekla poškozenému seniorovi o 90 tisíc korun. Ten v obavě z fyzického nátlaku "výtečníkům" částku vydal.

Policisté v této souvislosti důrazně upozorňují všechny seniory, ale i jejich blízké přbuzné, aby byli ostražití, v žádném případě nepouštěli nikoho cizího na svůj pozemek a především okamžitě kontaktovali Policii ČR na lince 158. Můžete si tak ušetřit řadu nepříjemností a policistům významně pomoci při dopadení těch, kteří si neváží klidného života a majetku ostatních.

vytisknout  e-mailem