Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Policisté zachránili život mladé ženě

Tábor – Žena měla v úmyslu skočit z mostu, policisté jí v tom zabránili. 

Dva policisté z táborského obvodního oddělení zachránili život šestadvacetileté ženě, která chtěla ve čtvrtek kolem třetí hodiny ranní ukončit svůj život skokem z mostu.

Na operační středisko zavolal mladý muž, že mu od jeho kamarádky přišla zpráva, ve které bylo napsáno, že je u psího útulku v Táboře a chce skočit z mostu. Důvodem měly být finanční potíže.

Operační důstojník okamžitě vyslal na místo hlídku ve složení prap. Pavel Kopřiva a prap. Jiří Štěpánek. Po příjezdu na místo viděli policisté mladou ženu, která vcházela na most. Na oslovení zareagovala zrychlením kroku směrem do středu mostu. Uprostřed mostu se rozplakala a křičela, že už dál nemůže, že skočí dolů, přičemž začala vylézat na zábradlí. Policisté se proto od ženy částečně vzdálili a začali s ní hovořit ve snaze jí upokojit. Pokus o komunikaci vyšel a žena se postupně uklidňovala. Také se jim jí podařilo přesvědčit, aby slezla ze zábradlí a zůstala stát na mostě. Praporčík Kopřiva upoutal její pozornost na sebe a praporčík Štěpánek se k ní pomalu přibližoval. Když se k ní oba přiblížili na dosah, žena se s brekem sesunula k zemi. Poté jí policisté odvedli kdo služebního vozidla. S ohledem na její psychický stav přivolali záchrannou zdravotnickou službu a ženu předali do péče lékařů

Díky rychlému a profesionálnímu zásahu policistů a také duchapřítomnosti muže, který zavolal na operační středisko, se podařilo zabránit tragédii.

por. Bc. Lenka Pokorná    ta.pis@pcr.cz                                                                                                                                                                tisková mluvčí a preventistka                                                                                                                                                                                  27. června 2024            

Odkazy do noveho okna

hlídka  ve složení prap. Jiří Štěpánek a prap. Pavel Kopřiva

hlídka ve složení prap. Jiří Štěpánek a... 

Detailní náhled

Mladá žena na mostě

Mladá žena na mostě 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem