Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pozor na zloděje v obchodních domech

Tábor – Bechyně – Nestřežená kabelka přilákala zloděje. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Kabelka zavěšená na nákupním vozíku je výzvou pro zloděje! Přestože se domníváte, že ji máte pod kontrolou, zloděj si počká na vhodný okamžik, případně pomocí komplice odvede vaši pozornost a kabelka, případně její obsah, je rázem pryč. O této skutečnosti se včerejšího dne přesvědčila žena středního věku při nákupu v jednom z bechyňských supermarketů. Během okamžiku přišla o peněženku s osobními doklady, platební kartou a finanční hotovostí. Svou škodu odhadla na částku bezmála 4 500 korun, další starosti a problémy, zejména co se týče zneužití osobních dokladů a další možné finanční ztráty, nepočítaje.
Policisté na tyto případy opětovně upozorňují a doporučují nejen ženám středního či pokročilého věku, ale všem občanům, aby měli své cennosti u sebe vždy tak, aby byly stále pod kontrolou.
Nejlépe peníze či platební karty odděleně od osobních dokladů. Ukládejte je do vnitřních, zapínatelných kapes oblečení. Do zadní kapsy kalhot či nezapnuté boční kapsy bundy není pro šikovného zloděje či zlodějku problém vám sáhnout. Pokud používáte tašky či kabelky, dbejte vždy na jejich pečlivé zapnutí a pokud je to jen trochu možné (v některých situacích přímo žádoucí – nastupování do autobusu, větší koncentrace osob, …), noste je na přední straně těla. Taška s cennostmi, umístěná na zádech, či dokonce odložená na lavičce či v nákupním vozíku, zloděje přímo vybízí k otevření, případně rovnou k odcizení.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
21. února 2014 
 

vytisknout  e-mailem