Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Prevence se musí vyplatit

Tábor – Monínec – Bezpečně na sjezdovce. (Hlasová schránka 974 238 116) 

policejní sněhulák.jpgpolicejní sněhulák.jpg
Na sobotu dne 9. února 2013 připraví táborští policisté a zdravotní záchranáři ve spolupráci s lyžařským areálem Sportrelax centrum Monínec preventivně bezpečnostní akci s názvem „Bezpečně na sjezdovce“.
Policisté se vedle svých tradičních preventivních činností, jako jsou opatření proti krádeži či vykrádání vozidel, která návštěvníci areálu odstavili na parkovištích, případně proti zlodějům, kteří by si chtěli odnést cizí lyže či snowboard, zaměří zejména na osvětu a dodržování „Desatera FIS“, tedy bezpečnostních pravidel na sjezdovce. Málokdo ví, či spíše si neuvědomuje, že od tohoto již všeobecně i právně uznávaného ustanovení se následně může odvíjet trestně právní odpovědnost osob, které při nedodržení či porušení těchto zásad způsobí jinému například újmu na zdraví (§147, §148, případně § 143 TZ).
Záchranáři ZZS návštěvníkům areálu připomenou vlastní bezpečnost, zejména pak používání přileb a chráničů páteře. Společně s policisty pak připraví přímo na sjezdovce ukázky činnosti při zranění lyžaře či snowboardisty, včetně zajištění místa úrazu, následného transportu zraněného a nastínění trestně právních důsledků pro toho, kdo by nesl na události vinu.
V průběhu celého dne pak budou na lyžaře a snowboardisty společně dohlížet a zejména těm, kteří „Desatero FIS“ neznají, předají kartičku s policejním sněhulákem a uvedenými bezpečnostními pokyny.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
7. února 2013
 

vytisknout  e-mailem