Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Při nakupování přišla o mobil

České Budějovice – Drzý zloděj vytáhl ženě mobil z kapsy kabátu. 

Dvacetiletá žena z Českobudějovicka se uplynulé úterý, krátce po poledni, stala obětí neznámého zloděje. Při nakupování v prodejně v Nádražní ulici v krajském městě jí hbitý chmaták vytáhl v nestřeženém okamžiku z kapsy kabátu mobilní telefon v hodnotě 5 000 korun.
 

Českobudějovičtí policisté opět upozorňují občany, aby dbali zvýšené opatrnosti na své osobní věci a měli je neustále pod kontrolou. Nezabezpečené kapsy na oděvu, otevřené kabelky, batohy a ledvinky přitahují pachatele doslova jako magnet. Zlodějům pak stačí opravdu pouze chvilka nepozornosti, aby získali svoji tučnou kořist a Vás okradli např. o osobní doklady, platební karty, peněženky s finanční hotovostí či mobilní telefony.
 

Potencionální pachatelé využívají naší nepozornosti a bez jakékoliv námahy či násilí nás okradou, aniž bychom cokoliv postřehli. Úspěch mají tito nepoctivci zejména ve velkých nákupních centrech, v místech velké koncentrace osob, ale i v městské hromadné dopravě. Stanete-li se přesto obětí kapsáře, okamžitě hlaste ztrátu dokladů či platebních karet na policii. Kreditní kartu nezapomeňte okamžitě zablokovat. Vše je totiž možné zneužít k další trestné činnosti.
 

nprap. Regina Tupá, piscb@mvcr.cz
19.ledna 2012
 

vytisknout  e-mailem