Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Skončil v policejní cele

Strakonice - Opilý muž zaměstnal strážníky i policisty. 

V neděli 27. prosince 2020 zaměstnal 29letý muž pod vlivem alkoholu strážníky, policisty i operačního důstojníka na lince 158. Ve večerních hodinách, po 22 hodině, strážníci Městské policie Strakonice přivolali na Velké náměstí hlídku strakonických policistů.  Řešili zde muže, který nesl dopravní značku, kterou vzal v ulici Na Stráži.  Muž odmítal jakoukoli komunikaci se strážníky. Policisté muže zajistili a předvedli na oddělení. Provedená dechová zkouška ukázala u muže pozitivní výsledek přes jednu promile alkoholu v dechu. Výtečník navíc porušil povinnosti uložené mimořádným opatřením, neboť neměl ochranu dýchacích cest a pohyboval se venku po jednadvacáté hodině.  Po zjištění totožnosti a zadokumentování události policisté muže propustili na svobodu.

Ale ten si pokoj nedal. Po propuštění začal opakovaně volat na linku 158. Jeho opakující se hovory blokovaly tísňovou linku a rozhodně neměly povahu tísňového volání. Několik minut po posledním volání policejní hlídka muže nalezla a umístila do policejní cely. Následující den policisté veškeré protiprávní jednání zadokumentovali a muže propustili. Události poškozené dopravní značky i zneužití tísňové linky jsou předmětem dalšího šetření.  

Za spáchaný přestupek porušení zákazu volného pohybu po jednadvacáté hodině bude muž v nejbližších dnech oznámen správnímu orgánu MÚ Strakonice a za nedodržení povinnosti ochrany dýchacích cest správnímu orgánu KHS.

por. Mgr. Jaromíra Nováková

30. prosince 2020

vytisknout  e-mailem