Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Správní vyhoštění

Jihočeský kraj - Příslušníci odboru cizinecké policie zahájili správní vyhoštění. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Policisté Odboru cizinecké policie zahájili včerejšího dne správní řízení proti osobám ukrajinské národnosti, které nelegálně pobývaly na území České republiky.
 
V prvním případě na území krajského města neoprávněně pobýval 41letý cizinec bez cestovního dokladu v době po skončení platnosti víza. Policisté proti němu zahájili správní vyhoštění s dobou platnosti na 1 rok. Doba vycestování na jeho náklady byla stanovena do 12. března 2011.
 
Druhý 53letý cizinec byl ve spolupráci s příslušníky Celního úřadu zadržen v Táboře. Při kontrole na staveništi nepředložil povolení k výkonu zaměstnání ani jiný potřebný doklad. Ztotožněním jeho osoby se podařilo zjistit, že uvedený muž měl v cestovním dokladu vylepen pobytový štítek za účelem Výkonného manažera – účast v právnické osobě, ale ve skutečnosti vykonával jinou pracovní činnost. Dle vyjádření Úřadu práce na území České republiky pracuje bez povolení k zaměstnání a k včerejšímu dni neprocházel republikovou databází cizinců vedených na úřadech práce. S mužem bylo zahájeno správní vyhoštění z území členských států Evropské unie se zákazem pobytu na dobu 2 let. Cizinec musí do 30 dnů vycestovat z našeho území.
 
nprap. Milan Bajcura, pisjc@mvcr.cz
11. února 2011

vytisknout  e-mailem