Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Sprejer řádil ve velkém

České Budějovice – Případ, jež nemá na jihu Čech obdoby, rozkryli čtyřdvorští policisté.  

V.Volfa3 č.2.jpg
Mimořádný úspěch zaznamenali v těchto dnech čtyřdvorští strážci zákona – jejich precizní práce přinesla kýžené ovoce. Policistům se totiž podařilo rozkrýt rozsáhlou trestnou činnost, která svým rozsahem a způsobenou škodou nemá na jihu Čech obdoby.
V policejní síti uvízl 19letý mladík z Českých Budějovic, který v době od listopadu loňského roku do února roku letošního, v lokalitách sídlišť Vltava, Šumava a Máj poškodil – posprejoval nejméně 46 objektů . Terčem jeho útoků byly fasády rodinných domků, panelových domů, benzinových čerpacích stanic, ale i telefonní budky, autobusové zastávky či reklamní poutače. Na objekty vytvořil různé barevné nápisy, některé i víc jak metr vysoké a šest metrů dlouhé. Svým protiprávním jednáním způsobil celkovou škodu za nejméně 532 000 korun. Policistům nemalou měrou dopomohly k dopadení pachatele i kamerové záznamy a výpovědi svědků. V těchto dnech se však kolem 19letého sprejera, který má s obdobnou trestnou činností již své zkušenosti, stáhla smyčka.
Čtyřdvorští policisté jej viní z trestného činu poškození cizí věci. V případě prokázání viny může soud, vzhledem k tomu, že svým nezákonným jednáním způsobil škodu značnou, uložit trest odnětí svobody v délce trvání až tří let.

nprap. Regina Tupá, piscb@mvcr.cz
14. března 2013

 

vytisknout  e-mailem