Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Střet vozidla s osobním vlakem

České Budějovice – Naštěstí bez zranění.  

V pátek 14.01.2011, krátce před osmou hodinou večer, došlo v obci Temelín, v místě křížení místní komunikace se železniční tratí, k nehodě osobního motorového vozidla s vlakem.
Na místě bylo dopravními policisty zjištěno, že řidička (26) , která jela s osobním vozidlem tov.zn. Škoda Fabia ve směru od obce Všemyslilce do Bečic, v prostoru železničního přejezdu nerespektovala světelné signalizační zařízení , vjela na přejezd a zde se střetla s projíždějícím osobním vlakem. Při nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn.
Škody jsou předběžně odhadnuty na 63 000 korun, z toho 10 000 korun je škoda na vlaku. Okolnosti této dopravní nehody jsou i nadále předmětem dalšího vyšetřování.
Jízda přes železniční přejezd má svá pravidla. Jejich porušování ohrožuje jak samotné řidiče osobních aut, tak strojvedoucí a cestující ve vlacích. Vlaky vzhledem ke své brzdné dráze nemohou reagovat na aktuální situaci, jak se bohužel někteří řidiči osobních vozidel mylně domnívají. Následky střetů v mnoha případech bývají tragické.
 

nprap. Regina Tupá  piscb@mvcr.cz
17.ledna 2011

DN2 Temelín 14.01.2011 .jpgDN2 Temelín 14.01.2011 .jpg

vytisknout  e-mailem