Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Tragická nehoda u Vodňan - doplnění

Kriminalisté vyšetřují od nočních hodin nehodu. (Hlasová schránka 974 221 116). 

Policisté podezřelého řidiče zadrželi v půl třetí ráno dne 13.10.2013. K tragické dopravní nehodě došlo na rovném úseku v katastru obce Vodňany mezi jednou a druhou hodinou ranní dne 13.10.2013, kdy řidič za husté mlhy nepřizpůsobil rychlost vozidla povětrnostním podmínkám a nevěnoval se plně řízení, neboť řídil vozidlo bezprostředně po požití alkoholického nápoje. Při projíždění ve směru z Vodňan do obce Pražák došlo ke střetu vozidla se dvěma chodci. Šestadvacetiletá žena a 27letý muž srážku s vozidlem nepřežili. Řidič z místa dopravní nehody ujel.
Policisté včerejšího dne v odpoledních hodinách obvinili řidiče vozidla z trestných činů usmrcení z nedbalosti, neposkytnutí pomoci a ohrožení pod vlivem návykové látky. Jeho spolujezdce z přečinu neposkytnutí pomoci.
 
por. Mgr. Jaromíra Nováková, pisst@mvcr.cz
14. října 2013

Kriminalisté ze Strakonic vyšetřují od ranních hodin tragickou dopravní nehodu u Vodňan. V neděli kolem druhé hodiny ráno nalezl řidič mlékařského vozu na silnici mezi obcemi Vodňany a Pražák na silnici dvě ležící osoby. Policisté následně na místě zjistili, že pravděpodobně tyto noční chodce muže (nezjištěné totožnosti) a ženu (26 let) srazilo motorové vozidlo. Řidič s vozidlem z nehody ujel. Policisté na místě nalezli indicie, které je v ranních hodinách dovedly k vozidlu, které se pravděpodobně nehody účastnilo a které již bylo uklizeno na soukromém pozemku. Policisté vozidlo zajistili. Kriminalisté také předpokládají, že řidič vozidla mohl být pod vlivem alkoholu. Podezřelou osobu policisté prověřují.

mjr. Mgr. Jiří Matzner, pisjc@mvcr.cz

13. října 2013

vytisknout  e-mailem