Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Tragické dopravní nehody

Jihočeský kraj - Víkend na jihočeských silnicích je ve znamení smrtelných dopravních nehod. 

Víkend na jihočeských silnicích je bohužel od včerejšího odpoledne velmi tragický. Již před čtrnáctou páteční hodinou přijali horažďovičtí policisté oznámení o požáru vozidla na silnici III/17215 u obce Kalenice na Strakonicku. Na místo kromě nich vyjeli i volyňští policisté, neboť místo požáru vozidla bylo ještě v Jihočeském kraji. Po příjezdu policisté zjistili, že do vzrostlého stromu je havarováno osobní vozidlo tovární značky Opel Astra, které zcela shořelo. Uvnitř vozidla byla na místě řidiče zaklíněna osoba, která nepřežila. Případ si převzali strakoničtí dopravní policisté, kteří budou šetřit příčiny této události. Totožnost osoby nebyla zatím ustanovena, byla nařízena soudní pitva.
 
Dnes ráno, po sedmé hodině přijali pracovníci Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje oznámení o dopravní nehodě motocyklisty, na silnici II/406 mezi obcemi Dačice na Jindřichohradecku a Telč na Vysočině. Motocyklista (1986) pravděpodobně při jízdě na stroji tovární značky Honda, v levotočivé zatáčce vjel do pravého příkopu, kde naboural do stromu. Zde bohužel podlehl následkům těžkých zranění.
 
V uvedených dopravních nehodách se jedná o 23. a 24. oběť v našem kraji.
 
Od sobotního rána do 17:00 hod. bylo v kraji řešeno 17. dopravních nehod, kdy jedna osoba zemřela a 14 osob bylo lehce zraněno. Před druhou hodinou odpolední se na silnici I/3 mezi Českými Budějovicemi a Planou u Českých Budějovic, srazila tři osobní vozidla, kde se lehce zranilo sedm osob.
 
Řidiči, uvědomte si, že jízda na mokré vozovce sebou nese zvýšené nebezpečí smyku a vzniku aqauplauningu, zpomalte a vyhýbejte se vyjetým kolejím plných vody.
 
por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz
20. června 2015

vytisknout  e-mailem