Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Tři obvinění

Český Krumlov – Dolní Dvořiště – Neférový „zápas“ tři na jednoho skončil obviněním. 

Tři obvinění mladíci (21, 24, 22) ve vzájemné spolupráci a součinnosti, po předchozí slovní rozepři na náměstí v Dolním Dvořišti dne 4. prosince 2011 fyzicky napadli poškozeného 36letého muže. Nejprve údery do obličeje. Napadený ustupoval zpět k bytovému domu, kde zakopl a upadl na zem. Toho agresoři využili a opakovaně ho udeřili kopy a pěstmi do oblasti zad a břicha. Když se muž zvedl ze země a klekl si na kolena, tak ho několikrát udeřili pěstmi do hlavy. Poté, co ve fyzickém napadání muže přestali, uchopili jej za bundu, čímž mu ji poškodili. Tím napadenému způsobili škodu ve výši nejméně 500 Kč a zranění, která si vyžádala lékařské ošetření v Nemocnici Český Krumlov s hospitalizací v délce pěti dní a následnou pracovní neschopností a omezením na běžném způsobu života v délce tří týdnů.
 
Kromě toho 22letý agresor po napadení poškozeného ulomil ještě obě zpětná zrcátka u vozidla poškozeného, čímž způsobil škodu ve výši nejméně 3 000 Kč.
 
Českokrumlovští kriminalisté dne 15. února 2012 všem třem obviněným předali usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečiny ublížení na zdraví a výtržnictví ve formě spolupachatelství.
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková, pcrckpis@mvcr.cz
16. února 2012

vytisknout  e-mailem