Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vážná nehoda

Český Krumlov – Včera, v neděli 19. srpna 2012 v podvečer, kolem půl sedmé došlo na silnici mezi Dolním Dvořištěm a Vyšším Brodem k vážné dopravní nehodě. 

Řidička (39) Hondy CR-V jela ve směru od křižovatky Tři Veverky na osadu Rybník. Při průjezdu pravotočivé zatáčky u křižovatky na Horní Dvořiště předjížděla tři auta jedoucí stejným směrem. Než však stačila dokončit předjížděcí manévr, tak se v protisměru čelně střetla s protijedoucím motocyklem Suzuki V-STROM 650 WVB1, které řídil 43letý muž. Po střetu byl motocykl odražen a dopadl vpravo mimo komunikaci do silničního příkopu ve směru své jízdy, kde se zabořil do svahu. Vozidlo Honda se převrátilo na pravý bok a zůstalo ležet na silnici.
 
Motocyklista při nehodě utrpěl těžké zranění, kterému na místě podlehl. Řidička a spolujezdci na zadním sedadle ve vozidle utrpěli lehká zranění, která si vyžádala ošetření v Nemocnici v Českém Krumlově, bez nutnosti hospitalizace a dalšího léčení.
 
Na osobním automobilu vznikla škoda ve výši nejméně 150 000 Kč, na motocyklu pak škoda ve výši nejméně 60 000 Kč.
 
---------------------------------
Policisté nabádají – jezděte opatrně, snažte se předvídat jednání ostatních a nechvátejte, je lépe dorazit o několik minut později, než vůbec!
 
Nehoda - H.Dvořiště - 19.8.2012 -04Nehoda - H.Dvořiště - 19.8.2012 - 02
 
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková, pcrckpis@mvcr.cz
20. srpna 2012

vytisknout  e-mailem