Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vloupání do dvou rekreačních chalup

Český Krumlov – Brloh - Rekreační objekty přitahují pozornost zlodějů. 

Chaty a chalupy jsou, obzvláště v zimním období, častým cílem zlodějů. Od pátku 24. listopadu 2017 pátrají českokrumlovští policisté po dosud neznámém pachateli vloupání do dvou rekreačních chalup v katastru obce Brloh, ke kterým mělo dojít v době od 6. do 24. listopadu 2017. V prvním případě nezvaný návštěvník po překonání vstupních dveří vnikl do objektu, který prohledal a odcizil zde motorovou sekačku a mikrovlnou troubu. Svým jednáním způsobil škodu převyšující částku 20 tisíc korun.

V druhém případě se zloděj dostal do chalupy rovněž po překonání vstupních dveří. Po prohledání vnitřních prostor odcizil motokolečko, elektrickou vapku, kuchyňské elektrické náčiní, nádobí, pánský kožený kabát, obraz, lůžkoviny, televizor, nástěnné starožitné hodiny, alkohol a akustickou kytaru v obalu. Majitel odhadl škodu na více než 88 tisíc korun.

Policisté upozorňují majitele chat a chalup na důležitost kvalitního zabezpečení rekreačních objektů. Nezapomínejte při každém vzdálení se od objektu zamknout dveře, ubezpečit se, že jsou dobře zavřená okna, a to i ta na půdu a do sklepa. Nenechávejte v chatě či chalupě cenné věci, a všímejte si pohybu neznámých lidí a vozidel v rekreačních oblastech.

por. Bc. Lenka Pokorná    ck.pis@pcr.cz 

27. listopadu 2017

vytisknout  e-mailem