Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vyhrožoval s nožem v ruce

Tábor – Bechyně – Nebezpečné vyhrožování. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Bechyňští policisté zahájili úkony trestního řízení proti muži (61) z Českobudějovicka. Ten krátce před půl druhou hodinou po půlnoci na včerejší den před jedním z domů na sídlišti Obránců Míru v Bechyni vyhrotil svůj konflikt s dvojicí dalších mužů tím, že proti nim držel v ruce nůž a vyhrožoval jeho použitím. Na místo byli povolány policejní hlídky, které zamezily další eskalaci konfliktu. K žádnému zranění naštěstí nedošlo. Muže s nožem policisté na místě zadrželi a jeho zbraň zajistili. Následným šetření zjistili, že všichni tři muži jsou pod vlivem alkoholu, s hladinou převyšující jedno promile.

Celá událost je nadále předmětem šetření místně příslušných bechyňských policistů. Muž, který vyhrožoval použitím nože, se stal důvodně podezřelým ze spáchání trestného činu nebezpečného vyhrožování. Trestní zákoník za takového jednání stanoví, mimo jiného, až trest odnětí svobody na dobu tří let.

Nejedná se o ojedinělý případ. Nedávno policisté obdobně zakročovali proti muži v obci Vlastiboř na Soběslavsku. Ten dokonce vyhrožoval použitím střelné zbraně, a to plynové pistole.

por. Mgr. Miroslav Doubek  krpc.pio@pcr.cz

10. května 2019  

vytisknout  e-mailem