Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Za dobrotu na žebrotu

Český Krumlov – Kaplicko – Slušného člověka tento případ vyděsí… (Hlasová schránka 974 232 116) 

Třicetiletý muž z Vyššího Brodu jel 17. prosince 2011 ráno po sedmé hodině vozidlem Volvo ve směru od obce Rybník - Vyšší Brod. Byl však pod vlivem alkoholu a asi 200 m za křižovatkou s místním názvem "U Pečenky" sjel s autem vlevo mimo komunikaci do stoky.
 
Kolem čtvrt na osm přijel na místo 51letý muž. Zastavil a zeptal se řidiče havarovaného vozidla, zda nepotřebuje pomoc. Na to řidič místo poděkování za starost muže napadl. Nejprve ho chtěl kopnout, ale to muž vykryl rukou, ve které držel svítilnu. Poté ho agresor chytil za bundu a udeřil ho velkou intenzitou jednou a poté druhou rukou zatnutou v pěst do obličeje. Poškozený se svalil za svým vozidlem do příkopu vedle komunikace na zem, a agresor ho znovu nejméně pětkrát udeřil pěstí, a to do oblasti temene hlavy. A jako by toho nebylo málo, přistoupil i k autu poškozeného (Škoda Felicie), které bylo odstaveno u krajnice, a začal ho demolovat. Kopl do levého i pravého zadního světlometu a do zámku zadních pátých dveří, které rozbil. Když se napadený muž zvedl, chtěl nasednout do svého vozidla a z místa ujet. Agresor mu však stačil ještě dvakrát přivřít dveřmi auta levou nohu v oblasti kotníku. Než poškozený nastartoval a z místa ujel, schytalo auto ještě kopanec do bočního okna na straně řidiče. Nebyl ale naštěstí tak silný a sklo vydrželo.
 
Poškozený, který chtěl projevit dobrou vůli a řidiči nabouraného auta pomoci nakonec sám musel vyhledat lékařské ošetření v Nemocnici v Českém Krumlově. Zde mu pak byla vystavena pracovní neschopnost na sedmnáct dní. Kromě toho měl na svém autě škodu ve výši 1 500 Kč.
 
Agresor však nezůstane bez trestu. Kapličtí policisté mu sdělili podezření z přečinů ublížení na zdraví a výtržnictví a ze svého jednání se tak bude brzy zpovídat před soudem.
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková, pcrckpis@mvcr.cz
15. března 2012

vytisknout  e-mailem