Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Za volantem s „dvojkou“ v krvi

Prachatice – Volary – Ohrožení pod vlivem návykové látky. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Dalšího z řidičů, který usedl za volant svého vozu pod vlivem alkoholu, odhalili volarští policisté. Muže (39) kontrolovali krátce před půlnocí ze soboty na neděli uplynulého víkendu v Revoluční ulici ve Volarech. Odborná zkouška přístrojem Dräger prokázala hodnotu 2, 08 promile alkoholu v dechu. Muž tak řídil svůj vůz tovární značky Renault Laguna ve stavu vylučujícím způsobilost k ovládání automobilu, čímž se stal důvodně podezřelým ze spáchání trestného činu, a to přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Policisté jeho porušení zákona zpracují ve zkráceném přípravném řízení. Do čtrnácti dnů tak řidiče čeká soud. Trestní zákoník za takovéto jednání stanoví trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Nejedná se, nejen na Prachaticku, o ojedinělý případ. Takto podnapilí řidiči, kteří usedají za volanty svých vozů ve stavu vylučujícím způsobilost k řízení automobilu, mohou ohrozit život nebo zdraví lidí či způsobil značnou škodu na majetku. Policisté se proto na potírání uvedené trestné činnosti v nastávajícím předvánočním období důsledně zaměří.

por. Mgr. Miroslav Doubek  krpc.pio@pcr.cz

1. prosince 2015

vytisknout  e-mailem