Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Začátek prázdnin

Strakonice – Výsledky dopravně bezpečnostní akce na Strakonicku. 

Od 28. června 2019 do 30. června 2019 zjistili policisté na silnicích strakonického okresu celkem 26 dopravních přestupků a zkontrolovali celkem 211 řidičů. Do akce se zapojilo celkem 38 policistů z dopravní a pořádkové policie. Během kontrol deset řidičů porušilo při jízdě stanovenou rychlost, pět řidičů nepoužilo při jízdě bezpečnostní pás a jeden řidič měl vozidlo v nevyhovujícím technickém stavu.  

Během uplynulého víkendu nedošlo na Strakonicku k žádné dopravní nehodě s vážnými následky. Přesto policisté služby dopravních nehod vyjížděli k několika dopravním nehodám.

Pátek 28. června 2019

Nehoda dne 28. června 2019 ve Volyni.  Cyklistku projíždějící ulicí Jiráskova vylekalo malé dítě jedoucí na jízdním kole, proto strhla řízení a upadla na komunikaci. Ke střetu s dítětem nedošlo, ale cyklistka utrpěla lehké zranění.

Nehoda dne 28. června 2019 v ulici Písecká ve Strakonicích, kdy nezjištěný řidič s nákladním automobilem poškodil při otáčení vrata a oplocení objektu firmy. Na místě nezastavil a od nehody ujel. Policisté po neznámém řidiči pátrají a žádají svědky, kteří mohou svojí výpovědí pomoci nehodu objasnit. Škoda na poškození je 15 000 korun.

Sobota 29. června 2019

Nehoda v ulici Nádražní ve Strakonicích, kde řidič narazil svým vozidlem do zaparkovaného osobního automobilu Mazda, nehodu neoznámil a ujel. Škoda na vozidle je vyčíslena na 10 000 korun.

Nehoda mezi obcemi Újezdec a Libějovice, kdy řidič motocyklu přijížděl levotočivou zatáčku, kdy mu do jízdní dráhy vběhla kočka. Řidič nestačil zareagovat, vyjel mimo komunikaci, kde havaroval. Motocyklista utrpěl lehké zranění.

Nehoda dne 29. června 2019 v Blatné, kdy řidič osobního automobilu Škoda Octavia nedal přednost vozidlu přijíždějícímu po hlavní silnici ve směru od Strakonic na Tchořovice. Spolujezdkyně ve vozidle Škoda Octavia utrpěla lehké zranění. Hmotné škody na vozidlech jsou vyčísleny na 200 000 korun.

Neděle 30. června 2019

Ve Volyni v ulic Palackého dne 30. června 2019. Řidič se plně nevěnoval řízení vozidla a vlivem mikrospánku vyjel z jízdního pruhu na přilehlé parkoviště, kde narazil do zaparkovaného vozidla. Řidič utrpěl lehké zranění. Způsobená škoda 180 000 korun.

Nehoda dne 30. června 2019 mezi obcemi Malenice a Čkyní. Řidička vozidla při průjezdu mírnou levotočivou zatáčkou se plně přestala věnovat řízení a sjela do silničního příkopu. Nehoda se obešla bez zranění. Škoda na vozidle je vyčíslena na 5 000 korun.

por. Mgr. Jaromíra Nováková, st.pis@pcr.cz

1.července 2019

vytisknout  e-mailem