Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Záchrana života na poslední chvíli

Český Krumlov – Žena chtěla skoncovat se životem, zachránili ji krumlovští policisté. 

Velmi náročnou situaci mají za sebou policisté z obvodního oddělení v Českém Krumlově. V pátek dne 19. 7. 2024 byli v odpoledních hodinách vysláni do obce Chlum na Českokrumlovsku, odkud volala na linku důvěry žena, která po hádce s přítelkyní odešla do lesa, kde si podřezala žíly.

Hlídka policistů z Českého Krumlova ve složení praporčík Renata Štěpánková a podpraporčík Pavel Novák neměla v době oznámení žádné bližší informace o tom, kde by se zraněná žena měla nacházet. Od začátku pracovali pouze s informacemi, které měli od pracovnice linky důvěry. Podle nich měla jít žena přes louku někam směrem k lesu.

Hlídka krumlovských policistů nejprve vypátrala, komu patří telefonní číslo, ze kterého bylo na linku důvěry voláno. Na základě této informace poté zjistila, že nedaleko trvalého bydliště majitelky telefonního čísla, se skutečně nachází louka a les. Z tohoto důvodu se policisté Štěpánková a Novák rozhodli, že budou pátrat v této lokalitě.

Hlídce se nakonec ženu podařilo vypátrat pod strání v lesním porostu. Byla již v bezvědomí a v oblasti obou zápěstí měla řezná poranění. Hlídka na nic nečekala a začala ženě poskytovat první pomoc. V jejím průběhu následně žena začala reagovat na podněty a částečně komunikovat. Ženu už si posléze do své péče převzala přivolaná zdravotnická záchranná služba.

Do pátrací akce byli mimo uvedenou hlídku zapojeni také policisté z Boršova nad Vltavou a psovod z územního odboru policie v Českém Krumlově. Za spolupráci při pátrání jim patří poděkování.

Krumlovští policisté však předvedli vynikající a především rychlou práci. Svým včasným zásahem ženě totiž bezesporu zachránili život. Motto policie „POMÁHAT A CHRÁNIT“ tak naplnili beze zbytku.

por. Miroslav Šupík, DiS., ck.pis@pcr.cz
22. července 2024

Odkazy do noveho okna

Hlídka, která ženu vypátrala.

Hlídka, která ženu vypátrala. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem