Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zběsilá jízda byla ukončena

Český Krumlov - V sobotu kolem 17. hodiny byl českokrumlovskými policisty kontrolován na parkovišti u prodejny potravin řidič vozidla Ford. (Hlasová schránka 974 232 116) 

Dle svědků řidič vozidla při projíždění kruhovým objezdem v Domoradicích najel levým kolem na obrubník, přičemž došlo k uvolnění plastového krytu kola, který odlétl směrem k vozidlu Seat, stojícímu na parkovišti poblíž. Řidič vozidla se při tom dostal do protisměru, kde zastavil. Po krátké chvíli se opět rozjel a pokračoval v jízdě k prodejně potravin, kde zaparkoval.

Řidiče poznali svědci události, kteří celou věc sledovali a majitelka vozidla Seat. Po příjezdu dopravních policistů se řidič podrobil dechové zkoušce na alkohol, s pozitivním výsledkem 2,53 promile alkoholu. Na vozidle Seat, které bylo poté důkladně ohledáno, nebylo nalezeno žádné poškození a nedošlo ani k žádné jiné škodě na zdraví či majetku.

Policisté řidiči odebrali řidičský průkaz (o čemž mu bylo vystaveno potvrzení) a byla mu zakázána další jízda s motorovými vozidly do vyřešení celé věci. Dále bylo zjištěno, že vozidlo Ford nemá platnou technickou kontrolu.

Policisté poté zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky.     

 

por. Bc. Michaela Hončíková (pcrckpis@mvcr.cz)

 

 

vytisknout  e-mailem