Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zbytečná smrt

Písek – Jamný – Chtěl krást, zaplatil životem. (hlasová schránka 974 235 116) 

V časných ranních hodinách dne 3. srpna vyrazil muž středního věku na odlehlé místo do pole u obce Jamný na Písecku. Pokusil se krást, chtěl odcizit transformátor.
Smrt zloděje
Smrt zloděje - 3.8.2011
Smrt zloděje - 3.8.2011
Na krádež se připravil, ve vozidle si přivezl nářadí a ze sloupu s napětím odpojil dvě fáze. Vrátil se k transformátoru, vylezl přibližně čtyři metry vysoko a chtěl odpojit pojistky. Nepochopitelný hazard se životem a zdravím se mu stal osudným! Dostal smrtelný elektrický úder a spadl pod stožár. Kvůli vidině několika stovek korun zaplatil tím nejcennějším!
 
Obyvatelé v nedaleké chatové oblasti ohlásili energetikům poruchu. Zaměstnanci proto vyrazili zjistit, kde a jaká je závada. To co uviděli, pro ně byl šok. Nalezli muže bez známek života ležícího pod stožárem a okamžitě přivolali policii.
 
Policisté na místě zjistili, dle nalezeného vozidla a osobních dokladů, že se jedná o muže (1971) z Pelhřimova. Na místo přivolali lékařku, která již jen konstatovala smrt a jako příčinu smrti určila zásah elektrickým proudem. Nařídila zdravotní pitvu.
 
 
 
por. Mgr. Kamila Ingrišová, pispisek@mvcr.cz
3. srpna 2011

vytisknout  e-mailem