Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zebra se za tebe nerozhlédne

V Jihočeském kraji a na Pelhřimovsku startuje celorepubliková preventivní akce "Zebra se za tebe nerozhlédne". (Hlasová schránka 974 221 116) 

V průběhu celého příštího týdne bude v rámci působnosti Policie ČR správy Jihočeského kraje probíhat týdenní dopravně preventivní akce s názvem „Zebra se za tebe nerozhlédne“. Jedná se o celorepublikovou akci, kterou Policie ČR připravila ve spolupráci se Zdravotní pojišťovnou MV a Českou radou dětí a mládeže. Cílempreventivní akce je nejenom zajistit bezpečnost dětí i dospělých chodců v silničním provozu, ale především jim připomenout pravidla správného přecházení vozovky a odbourat nesprávný mýtus o absolutní přednosti chodců na přechodech.
Zebra Zebra
O tom, že akce má své opodstatnění nás přesvědčila čísla z policejních statistik. V průběhu loňského roku zavinili na území Jihočeského kraje a Pelhřimovska 82 chodci dopravní nehodu, přičemž dva chodci zemřeli a 13 osob utrpělo těžké zranění. Bohužel ani za prvních sedm měsíců letošního roku není policejní statistika nijak příznivá. Celkem 46 chodců zapříčinilo dopravní nehodu, tři osoby byly usmrceny a třináct chodců se léčilo z těžkého zranění.
Na předem určených přechodech pro chodce se v příštím týdnu budete setkávat s policisty, kteří Vám připomenou správné chování při přecházení vozovky, předají Vám kartičky s logem akce a pokud se budete správně pohybovat jako účastníci silničního provozu, můžete od policistů obdržet i malý dárek.
Zebra II Zebra II
Preventivní akci odstartují policisté v pondělí 1. 9. 2008 v krajském městě, a to už v 07:30 na přechodu pro chodce ul. Pražská – Nerudova. Od 10:00 bude akce pokračovat na přechodu sídliště Vltava, v ulici Fr. Ondříčka.
Stejný den od 07:00 budou policisté sledovat chování chodců v Písku nedaleko základní školy ul. Šoberova, v Táboře v ulici Varšavská a v Sezimově Ústí v ulici Kánišova.
V úterý pak preventivní akce pokračuje v Českém Krumlově, ve středu v Pelhřimově, Jindřichově Hradci, ve Strakonicích a v Prachaticích.  
Věnujte prosím policistům svoji pozornost a chvilku času. Uvědomte si, že nám jde především o Vaši bezpečnost!
 

vytisknout  e-mailem