Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zloděj v chatě

České Budějovice – Neznámý pachatel po sobě zanechal více než padesátitisícovou škodu  

Středeční noc si vybral ke krádeži vloupáním do jedné z rekreačních chat v k.ú. Jeznice na Českobudějovicku neznámý zloděj. Po násilném překonání uzamykacího mechanismu vstupních dveří vnikl do chaty a na místě se zmocnil křovinořezu, vysokotlakého čističe, ponorného čerpadla, rybářských prutů a dalších rybářských potřeb. Celková výše vzniklé škody, včetně škody vzniklé poškozením,  činí nejméně  53.000 korun.
Kdo se trestných činů krádeže vloupáním a porušování domovní svobody dopustil, nyní prošetřují hlubočtí policisté.

Jen za první čtyři měsíce letošního roku zaznamenali českobudějovičtí policisté  celkem 31 případů krádeží vloupáním do rekreačních objektů .

Policie ČR proto radí :
Zabezpečte si svůj rekreační objekt. Věnujte pozornost zejména stavebním otvorům - t.j. vstupní dveře, okna, verandy. Objekt mějte správně pojištěný nejen proti krádeži, ale i proti požáru. Pro případ vloupání si pořiďte fotodokumentaci cenných věcí, poznamenejte si čísla elektrických přístrojů. Cennější věci rozhodně nenechávejte v rekreačním objektu, ale odvezte je do bezpečí. Při podezření z vykradení zásadně nevstupujte do objektu, neuklízejte po zlodějích a věc oznamte neprodleně policii.

vytisknout  e-mailem