Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zloději kovů

Tábor – Sezimovo Ústí – Krádež telekomunikačního kabelu. (Hlasová schránka 974 238 116 za nedělním servisem) 

Krádeže kovu šetří policisté téměř denně. Zloději sáhnou s oblibou rovněž po různých kabelech, které po opálení izolace zpeněží jako znehodnocený měděný odpad ve sběrných surovinách.
Další z takovýchto skutků šetří policisté v Sezimově Ústí. Zloděj odřízl a následně odcizil na 70 metrů kabelu, vedoucího od ulice Vaníčkova směrem na Pracov. Vedle trestného činu krádeže se v tomto případě zloděj dopustil i dalšího trestného činu. Jednalo se totiž o telekomunikační kabel, čímž zloděj způsobil poruchu provozu. Na takového jednání trestní zákoník pamatuje ustanovením § 276 – poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení. Pachateli tak nehrozí pouze trestní sazba za krádež, která by v tomto případě, vzhledem ke způsobené škodě ve výši 6 300 korun sahala až k trestu odnětí svobody na dobu až dvou let, ale mimo jiné až k trestu odnětí svobody na dobu jednoho až šesti let.
Nejedná se o ojedinělý případ. Co se týče naplnění skutkové podstaty výše uvedeného trestného činu, v nedávné době zloději v Táboře odcizili i kabel z trafostanice, který byl pod napětím. Zde tak vedle až šestiletého trestu odnětí svobody riskovali úraz, případně až usmrcení elektrickým výbojem.   
Po pachateli či pachatelích policisté intenzivně pátrají.  
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
25. února 2013
 

vytisknout  e-mailem