Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zloději okapů dopadeni

Tábor - Ztrhali měděné okapy téměř z 50 objektů. (Hlasová schránka 974 238 116 za pátečním TS) 

Vstřícná spolupráce s občany a dobrá místní znalost svého teritoria přivedly jistebnické a mladovožické policisty na stopu dvou pachatelů, a to muže (33) a ženy (48). Vše ukazovalo, že právě tato dvojice krade na Táborsku a Písecku měděné okapy. V závěru tohoto týdne pak po jedné z krádeží na Jistebnicku zaklapla nad zloději pomyslná klec. Následné šetření prokázalo, že tato dvojice má na svědomí téměř 50 případů krádeží okapů. Zloději je strhávali nejen z rekreačních chat a rodinných domů, zaměřovali se dále na školy, kostely, fary či domovy pro seniory. Na objektech napáchali celkovou škodu ve výši téměř 100 000 korun. Okapy pak zničili a jako znehodnocený odpad je prodávali ve sběrnách druhotných surovin po celém okrese.
Případ si následně převzali táborští kriminalisté. Zloděje obvinili z přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Vzhledem k rozsahu jejich trestné činnosti jim u soudu hrozí mimo jiné až trest odnětí svobody na dobu až pěti let.
Nejsou to však bohužel jediní zloději, kteří se na Táborsku zaměřili na tuto trestnou činnost. Jakékoliv poznatky, vedoucí k ustanovení dalších zlodějů mědi, přivítají policisté na svých služebnách či policejní lince číslo 158. Děkujeme.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
22. dubna 2012  
 
 

vytisknout  e-mailem