Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zloději řádili v Křemži i ve Vyšným

Český Krumlov – Křemže - Zloději navštívili čtyři objekty. 

V pátek 1. října 2010 odpoledne oznámila na OOP Křemže starší žena, že dům jejich souseda v Křemži nese známky vykradení. Na místo se po ohlášení krádeže dostavila hlídka křemežských policistů. Po prvotním šetření bylo zjištěno, že dům má vypáčené vstupní dveře. Vzhledem k nebezpečí z prodlení a zničení stop byl na místo přivolán technik, který pořídil fotodokumentaci a zajistil stopy, které byly odeslány ke zkoumání. Nemovitost byla zajištěna a zapečetěna, telefonicky byl vyrozuměn poškozený majitel, který se k výslechu dostavil druhého dne. Muž potvrdil, že mu kdosi mezi středečním odpolednem a pátkem vylomil cylindrickou vložku zámku FAB u vstupních dveří a následně vnikl do uvedeného domu. Zloděj poté rozlámal ještě několik dalších zámků a rozbil i skleněnou výplň dveří. Celý dům prohledal a z obývacího pokoje odcizil několik upomínkových předmětů a několik porcelánových dóz na potraviny, čímž poškozenému majiteli způsobil škodu ve výši 2 000 Kč odcizením a škodu ve výši 750 Kč poškozením.
 
V sobotu dopoledne osobně oznámil na stejném obvodním oddělení starší muž, že mu kdosi mezi úterním dopolednem a sobotou v zahrádkářské kolonii u Křemežského rybníka přeštípl u skladu nářadí oko petlice a vnikl do skladu. Odtud pak zloděj odcizil aku vrtačku s příslušenstvím, několik tub silikonu a akrylátového tmelu, dvě plachty, osm plechovek různých barev, dva spreje, roli asfaltové lepenky IPA, značkovou sekeru, nýtovací kleště, dvě sady vrtáků, prodlužovací kabel, sadu plochých klíčů, ruční pilu na dřevo, několik lahví piva a svazek klíčů od zadních vstupních dveří do zahradního domku a vstupní branky na parcelu. Následně za použití odcizených klíčů vnikl zadními vstupními dveřmi do zahradního domku, který prohledal a z kuchyně odcizil potraviny a alkohol. Z ostatních místností domku pak zmizely dva set top boxy, mísa sladkých pochutin, dřevěná dýmka s balíčkem tabáku a oblečení. Po odcizení všech věcí zloděj uzamkl zahradní domek a zajistil sklad nářadí a následně z místa odešel. Tímto jednáním poškozenému majiteli způsobil škodu ve výši 100 Kč poškozením a škodu ve výši přesahujíc 8 000 na odcizených věcech.
 
V noci na neděli pak vnikl do prostor zahrádkářské kolonie Vyšný zloděj, který rozbil pravou spodní část vstupních dveří do chatky na jedné z parcel. Vnikl dovnitř a zkonzumoval polovinu obsahu z lahve o objemu 0.5 l vodky, čímž poškozenému majiteli způsobil škodu 60 korun. Horší byla škoda na poškozených dveřích. Tu majitel vyčíslil na 5 000 Kč.
 
O několik parcel vedle se zloděj stejným způsobem dostal do další chatky. Také zde rozbil vstupní dveře, zkonzumoval plechovku hrášku a půllitrovou lahev fernetu. Tím poškozenému způsobil škodu na poškozených dveřích ve výši 6 000 Kč a na zkonzumovaných věcech škodu ve výši 150 Kč.
 
Případy jsou šetřeny pro trestné činy krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci.
 
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková. pcrckpis@mvcr.cz
4. října 2010

 

vytisknout  e-mailem