Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zloději se o víkendu činili

České Budějovice - O víkendu se pachatelé opět vloupali do zaparkovaných vozidel. (Hlasová schránka 974 221 116) 

O víkendu se zloději na území Českých Budějovic opět činili. Zaměřili se na zaparkovaná motorová vozidla jak v ulicích centra, tak i na sídlištích.
 
Českobudějovičtí policisté zaevidovali čtyři trestní oznámení, kdy se pachatele za použití násilí postupně vloupali do osobního vozidla Peugeot 206, Opel Kadett, Toyota Avensis a Škoda Octavia. Uvnitř je zajímali uložené osobní věci majitelů – autorádio s hudebními nosiči, GPS navigaci, spínací skříňka a příslušenství. Vyčíslená škoda se blíží k 29 000 korunám.
 
Čtyřdvorští policisté zaevidovali dvě vloupání do motorových vozidel značek Ford S-Max a Toyota Verso. Opět zájem pachatele upoutali volně, na odiv vystavené věci. Tentokrát se uspokojili s hudebními nosiči a GPS navigací. Způsobená škoda byla stanovena na více jak 11 000 korun.
 
Jihočeská policie opětovně upozorňuje majitele motorových vozidel, aby ve vozidlech nic nenechávali, nelákali pachatele i drobnostmi jako jsou například uložená CD. Zabráníte možnosti poškození dveří, skel a jiných částí Vašich vozidel, kdy škoda poškozením je mnohdy  větší než odcizením věcí.
 
nprap. Milan Bajcura, pisjc@mvcr.cz
 
28. února 2011

vytisknout  e-mailem