Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Jak zvládnout motosezónu

BRNO: Dopoledne plné bezpečnosti na Integrované střední škole Automobilní 

      Poslední dubnový den patřil začínajícím a budoucím vyznavačům jedné stopy. V areálu Integrované střední školy Automobilní se sešlo na tisíc studentů. Během dopoledne měli možnost, získat užitečné informace týkající se ochranných doplňků, které jsou důležité při jízdě na motorce, ale hlavně základy bezpečné jízdy.

     Pro studenty bylo připraveno dvanáct stanovišť, na kterých si povídali nejen s policisty, ale i se zkušenými motorkáři. V podzemním krytu probíhala prezentace smrtelných dopravních nehod motocyklistů, kde bylo vidět, jak zrádné mohou být silnice a jak je důležité dodržovat pravidla silničního provozu a nejezdit nadoraz. Pravdilo začínat na slabším stroji a vyjezdit se, by mělo být pro začínající motorkáře samozřejmostí. Důležité je si také uvědomit, že alkohol či omamné látky nepatří za řídítka či volant, ale také starosti a stres.

     Na závěr předvedli svoji práci záchranáři ZZS JmK a hasiči HZS JmK. Ukázka první pomoci při dopravní nehodě motorkáře a vyproštění zraněné osoby z vozidla bylo pro všechny velmi poučné.

vytisknout  e-mailem