Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Upozornění pro seniory

BRNO: Zapojily se i obce a úřady městských částí Brno 

     V poslední době řešili policisté další nekalé praktiky, které pachatelé využívají k vylákání hotovosti od starších občanů.

     Podvodníci telefonicky kontaktují seniory , kdy se při hovoru vydávají za rodinné příslušníky a snaží se od nich vylákat peníze. Nejčastěji uvádí, že se stali účastníky dopravní nehody a potřebují peníze na odtah a opravu vozidla. Dále uvedou, že hotovost si nemohou vyzvednou, proto pro peníze posílají známého, kterému mohou plně důvěřovat a mohou mu peníze předat.

     Starší lidé jsou doslova terčem pro zákeřné podvodníky, kteří se nezdráhají využít různé záminky a lsti, aby se dostali k jejich penězům. Pachateli této trestné činnosti bývají, jak muži, tak i ženy.Vybírají si lokality, kde žije hodně seniorů, jako jsou starší domy ve středu města, případně rodinné domky na vesnicích. Proto policisté Preventivně informačního oddělení Krajského ředitelství policie Jmk do informování občanů zapojili úřady obcí i úřady městských částí Brno, kteří upozornění pro občany vyhlásili místními rozhlasy nebo je zveřejnili na místních kabelových televizích či úředních deskách.

nprap. Petra Hrazdírová

vytisknout  e-mailem