Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Mezinárodní policejní mistrovství České republiky v jezdectví

KRAJ: Návštěvníky čeká bohatý program. 

Nejen fanoušky jezdectví bychom rádi pozvali do brněnského jezdeckého areálu Panská Lícha, kde se druhý červnový víkend uskuteční další ročník Mezinárodního policejního mistrovství v jezdectví.

Pestrý program začne už pátečními oslavami Dne policie na náměstí Svobody, kde návštěvníkům ukážeme nejen nejmodernější, ale také historickou policejní techniku ve spolupráci s Klubem policejní historie Brno. Chybět nebudou ukázky práce a vybavení policejních pyrotechniků, potápěčů či dopravní a pořádkové služby. V rámci oslav Dne policie nastoupí na náměstí Svobody i policejní nováčci, kteří před svými blízkými a kamarády v 15:00 slavnostně složí služební slib.Program zpestří nejen policejními melodiemi i koncert Hudby Hradní stráže a Policie České republiky, který na služební slib naváže od 15:30 hodin. V 16:30 zahájí mistrovství slavnostní defilé jízdních jednotek – i letos své síly kromě domácích poměří policisté z Německa, Slovenska, Maďarska, Polska nebo Velké Británie.

V sobotu se program mistrovství přesune na Panskou Líchu, kde odstartují samotné závody – jezdci na koních poměří své síly nejprve ve skokovém derby, při kterém budou muset překonat přírodní i umělé překážky na trati. Následovat bude divácky velmi atraktivní disciplína – policejní parkur, který je zaměřen na výkon policejní práce a souhru jezdce a koně. Závodníci musí překonat například sklopnou lávku, jízdu sníženým podhledem, vytlačování, průchod ohněm či střelbu ze hřbetu koně. Přibližně v půl čtvrté odpoledne pak budou vyhlášeny výsledky. O přestávkách mezi závody se diváci mohou těšit na ukázky práce policejních psovodů či speciální pořádkové jednotky, nebo si prohlédnout moderní i historickou policejní techniku Klubu policejní historie Brno.

Záštitu nad letošním mistrovstvím, které se i s bohatým doprovodným programem už tradičně koná ve spolupráci s festivalem IGNIS BRUNENSIS, převzali policejní prezident genpor. Martin Vondrášek, primátorka statutárního města Brna Markéta Vaňková a hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich.

Vstup do areálu je bezplatný, k dopravě doporučujeme využít MHD (bus č. 57 směr Soběšice a Vranov, zastávka Panská Lícha).

mjr. Petra Ledabylová, Oddělení tisku a prevence KŘP Jihomoravského kraje

vytisknout  e-mailem