Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kontrola rekreačních objektů

TEPLICE - V horských oblastech proběhla další preventivní akce zaměřená na kontrolu chat. 

    Minulý týden policisté vyrazili do horských oblastí na další kontrolu rekreačních objektů. V zimních měsících totiž pachatelé využívají opuštěných chat a chalup a častěji se v odlehlých lokalitách dopouštějí trestné činnosti. Policista z preventivně informační skupiny společně s kolegyní z obvodního oddělení v Duchcově a služební psovodkou kontrolovali chatové kolonie v okolí Dlouhé Louky, Moldavy a Nového Města.
     Policisté s sebou měli i služebního psa Arese, takže si mohli být jisti, že jejich pozornosti neunikne žádný „nezvaný návštěvník“. Během několika hodin zkontrolovali desítky chat a nezjistili žádný nezabezpečený, nebo vykradený rekreační objekt.
 
     Policisté budou v kontrolách v rekreačních oblastech pokračovat i v následujících týdnech. Zde je několik rad, jak eliminovat riziko, že se stanete obětí zloděje.
     Přístupovou cestu do objektu tvoří pro pachatele většinou okna a dveře. Je proto důležité tato nejrizikovější místa řádně zajistit a to především mechanickými prostředky, jako jsou bytelné dveře, ochranné mříže, nebo uzamykatelné okenice. V praxi se velice osvědčilo elektronické zabezpečení objektu, je řada výrobků a specializovaných firem, které majitelům poradí s nejlepším druhem ochrany právě jejich chaty, nebo chalupy, ideální je pak kombinace mechanického a elektronického zabezpečení. Není také vhodné, aby lidé v blízkosti objektu nechávali věci, které případnému pachateli usnadní vniknutí do objektu, jako například žebříky. Dále upozorňujeme majitele, aby nenechávali v chatách žádné cenné věci, jako elektroniku, elektrické zahradní nářadí, nebo starožitnosti.
     Pokud se vaše chata přes všechna opatření stane objektem zájmu zlodějů, neprodleně volejte linku 158, nevstupujte dovnitř a na nic nesahejte, abyste nezničili případné stopy, které nás mohou dovést k dopadení pachatele.
 
Fotografie z kontroly ZDE.
 
Teplice, 25. února 2014
nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem