Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na návštěvě v mateřince

TEPLICE - Děti si zopakovaly zásady bezpečnosti a viděly i ukázku práce psovodů. 

     Policisté včera dopoledne navštívili mateřskou „Brouček“ v prosetickém sídlišti. Společně s policistou z oddělení tisku a prevence si připravili program pro nejmenší i policisté z obvodního oddělení v Proseticích, policisté z oddělení služební kynologie a strážníci Městské policie Teplice.
     Po přivítání si s dětmi povídali psovodi, kteří děti obeznámili se základními činnostmi oddělení služební kynologie a předvedli jim se svými čtyřnohými svěřenci výcvik, stopování, nebo ukázku zadržení pachatele. Závěrem ukázky si děti mohly policejního psa i pohladit, což se jim velmi líbilo a psovodi sklidili velký potlesk.
     Následně se děti rozdělily do skupinek a postupně si obešly stanoviště, na kterých si mohly prohlédnout policejní vozidla, auto strážníků, výstroj a výzbroj člena pořádkové jednotky, nebo si vyzkoušet neprůstřelnou vestu.
     Na dalších stanovištích je čekala střelba ze vzduchové pistole se strážníky městské policie, nebo povídání o bezpečném pohybu v silničním provozu a zásadách chování při setkání s cizí osobou s policistou z oddělení tisku a prevence. Závěrem děti obdržely „Poldovy omalovánky“ zaměřené právě na osobní bezpečnost.
 

Fotogalerie z akce ZDE. 

 
Teplice, 5. 6. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem