Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Děti z příměstského tábora na policejní služebně

Policisté poučili děti v rámci besedy také o zásadách bezpečného cestování ... 

     V pátek 9. srpna 2008 bylo na služebně policistů oddělení železniční policie a doprovodu vlaků správy Severomoravského kraje v Ostravě-Přívoze rušno více, než je obvyklé. Na předem domluvenou „návštěvu“ přišla zhruba dvacítka dětí z příměstského tábora, který pořádalo druhý týden v srpnu Středisko volného času se sídlem na ulici Gurťjevové v Ostravě-Zábřehu.
 
    Nápad pozvat děti na služebnu dostal v podstatě současně jak policista z uvedeného oddělení, který o konání tábora věděl, tak vedení příměstského tábora (nesl název „S batohem na zádech“). Od myšlenky nebylo daleko k realizaci a děti tak měly určitě zajímavý program na jedno dopoledne.
 
     Policisté provedli děti služebnou. Řekli jim základní informace o své činnosti. Táborníci si pak za odborného výkladu policisty prohlédli služební výstroj, výzbroj a techniku, kterou policisté používají každodenně při výkonu služby. Nechyběli tudíž různé druhy zbraní, taktické vesty, digitální přístroj ke zjišťování míry alkoholu v dechu a další. Děti si prohlédly rovněž služební vozidla a podívali se na instruktážní film, který se týkal činnosti policistů z oddělení.
 
       Policisté poučili děti v rámci besedy také o zásadách bezpečného cestování, a to nejen ve vlacích. Upozornili je na různá nebezpečí, která jim mohou hrozit a jak se jim vyhnout (nepřecházet kdekoli přes koleje, ale po vyznačených místech; nepobíhat po nástupištích, zejména při příjezdu a odjezdu spoje; ve vlaku se nenaklánět z oken a tak dále).
Vzhledem k tomu, že většina táborníků byli kluci, dotazy směřující na policisty se týkaly zejména výstroje a výzbroje, kterou policisté používají.
 
 
 Z podkladů oddělení železniční policie a doprovodů vlaků zpracovala
 
   
                                                                                                                                        por. Mgr. Soňa Štětínská
 
Foto: oddělení železniční policie a doprovodů vlaků správy Severomoravského kraje
 
Kontakt: por. Mgr. Soňa Štětínská
                komisař preventivně informační skupiny  
    Telefon: 974 721 208
     E-mail: pcrssmov@mvcr.cz
děti na OŽPaDV 3.jpg děti na OŽPaDV 3.jpg
 
 
děti na OŽPaDV Přívoz 1.jpg děti na OŽPaDV Přívoz 1.jpg
děti na OŽPaDV 2 děti na OŽPaDV 2

vytisknout  e-mailem