Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

Policisté zaznamenali celkem 1 297 dopravních přestupků. Povolenou rychlost překročilo 764 řidičů ... 

         Policejní prezident vyhlásil na dny 13. až 15. a 27. až 29. června 2008 dopravně bezpečnostní akci. Konala se v rámci preventivních opatření k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu ve snaze zlepšit dopravně bezpečnostní situaci a snížit počet dopravních nehod na pozemních komunikacích. Akce proběhla také na vybraných komunikacích v bývalém Severomoravském kraji (jednalo se komunikace v okresech Prostějov, Olomouc, Přerov, Nový Jičín, Frýdek-Místek a Karviná).
 
            Policisté se zaměřili především na kontrolu dodržování předepsané rychlosti jízdy vozidel a dodržování zákazu předjíždění v místech, kde je to zakázáno. Kontroloval, zda řidiči neusedli za volant pod vlivem alkoholických nápojů. Pátrali po odcizených věcech, hledaných a pohřešovaných osobách. Změřili se i na kontrolu dodržování dalších pravidel silničního provozu.
 
Výsledky
       
      V rámci bývalého Severomoravského kraje bylo do akce nasazeno téměř 350 policistů. Zaznamenali celkem 1 297 dopravních přestupků. Blokovými pokutami na místě vyřídili 1 100 přestupků, výše uložených pokut přesáhla 122 000 korun. Povolenou rychlost překročilo 764 řidičů, požití alkoholických nápojů nebo návykových látek před nebo během jízdy bylo zjištěno u 7 řidičů. Policisté zjistili 13 případů nepoužití bezpečnostních pásů a 3 případy nepoužití zádržného systému.
Nevyhovující technický stav mělo 79 vozidel. Policisté zjistili 2 pachatele trestné činnosti. U chodců zaznamenali 7 dopravních přestupků, u cyklistů 2 přestupky.
 
 
 
 
                                                                          por. Mgr. Soňa Štětínská
 
                                                                                             
 
 
 

vytisknout  e-mailem