Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Občané, pozor na podvodníky!

Projekt prevence kriminality "Nebezpečné návštěvy". 

     Tímto projektem reagujeme na množící se případy přepadení a okradení seniorů přímo v bytě, či rodinném domě. Tedy na místech, která jsou pro tyto staré lidi, i pro nás ostatní, soukromým místem, ve kterém se cítímě bezpečně a sebejistě. Jakékoli narušení soukromí tímto způsobem působí na psychiku velmi negativně. Kromě odcizených věcí, či peněz, si senioři často odnášejí z těchto situací psychický otřes a dlouhodobé trauma.

     Předmětem projektu je informovat seniory o tomto druhu trestné činnosti. Připravit je na množná rizika.

     Přepadení bezbranných starých lidí, kteří žijí sami, představuje problém, který ohrožuje řadu oblastí naší republiky. My chceme proti tomuto typu kriminality bojovat nejen pátráním po pachatelích, ale i preventivním působením na možné oběti z řad seniorů.

     Již po několikáté jsme v katastru obvodního oddělení Unhošť uspořádali letákovou akci. V distribuovaných letácích jsme seniory informovali o tomto druhu trestné činnosti a o možnostech ochrany. V neposlední řadě jsme je seznámili s tím, jak předcházet rizikovýcm situacím, které vedou k přímému ohrožení seniorů. Dále lidé v letáku objeví adresy a kontaktní telefonní čísla na linky pomoci.

vytisknout  e-mailem