Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní nehoda se zraněním

BEROUNSKO – Řidič nerespektoval dopravní značení a způsobil dopravní nehodu. 

Dopravní policisté berounského inspektorátu vyjížděli dne 18. dubna 2021 k dopravní nehodě, která se stala v katastru obce Tlustice před osmnáctou hodinou.

Po příjezdu na místo dopravní nehody policisté vyzvali oba řidiče k předložení dokladů potřebných pro řízení motorových vozidel a k dechovým zkouškám. Následným policejním šetřením bylo zjištěno, že čtyřiadvacetiletý řidič z Prahy, osobního vozidla tovární značky BMW jel po letištní ploše Aeroklubu Hořovice a nerespektoval dopravní značení „Zákaz vjezdu všech vozidel“. Při jízdě po letištní ploše při přejíždění pozemní komunikace III. třídy č. 1145 nedal přednost v jízdě přijíždějícímu nákladnímu vozidlu značky Mercedes Benz, jedoucímu od obce Tlustice ve směru jízdy na obec Hořovice a došlo ke střetu. Při dopravní nehodě utrpěl řidič BMW a jeho osmnáctiletá spolujezdkyně zranění a byli převezeni na vyšetření do hořovické nemocnice posádkou ZZS.  Devětačtyřicetiletý řidič vozidla Mercedes Benz a jeho osmnáctiletý spolujezdec žádné zranění na místě nehlásili. Dechové zkoušky u obou řidičů byly s negativními výsledky a alkohol byl na místě dopravní nehody vyloučen.

Dopravní nehoda je nadále v šetření.

Policie neustále apeluje na řidiče, aby za volant usedali odpočatí a při jízdě se plně věnovali řízení. Každý řidič by si měl uvědomit, že nedodržováním předpisů v silničním provozu, ať už se jedná o riskantní a rychlou jízdu nebo užití alkoholu, či jiných návykových látek a nebo jiné porušení předpisů, jako je jízda v zákazu řízení je velmi riskantní a bezohledné. Pouze dodržováním předpisů silničního provozu, bezpečnou jízdou a vzájemnou ohleduplností můžeme snížit počet dopravních nehod na pozemních komunikacích. K dodržování těchto dopravních předpisů by neměli řidiči ani opomínat na tolerantnost a slušné chování. Všichni řidiči nedodržováním předpisů silničního provozu a agresivní a nebezpečnou jízdou ohrožují nejen své zdraví, ale především zdraví a životy všech ostatních účastníků silničního provozu.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
21. dubna 2021

Odkazy do noveho okna

Střet dvou vozidel

Střet dvou vozidel 

Detailní náhled

Osobní vozidlo tovární značky BMW

Osobní vozidlo tovární značky BMW 

Detailní náhled

Dopravní nehoda Tlustice - Hořovice

Dopravní nehoda Tlustice - Hořovice 

Detailní náhled

Dodávkové vozidlo značky Mercedes Benz

Dodávkové vozidlo značky Mercedes Benz 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem