Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Evropský den proti vloupání 2024

BEROUNSKO – Odjíždíte na dovolenou a nevíte, jak zabezpečit nemovitost? Přečtěte si pár rad, jak předejít nechtěné návštěvě. 

V letošním roce připadl Evropský den proti vloupání na středu 19. června. Zároveň nastává období, před kterým je vhodné si připomenout základní a jednoduché zásady zabezpečení nemovitostí.

Blíží se doba prázdnin, což pro mnohé z nás znamená doba dovolených a výletů. Ještě než opustíme svoje domovy a vydáme se vstříc dobrodružství a odpočinku, je třeba také myslet na vhodné zabezpečení bytů, domů a dalších nemovitostí, které by mohla navštívit nezvaná návštěva. Trh nabízí nepřeberné množství speciální zabezpečovací techniky, která je v ochraně výrazným pomocníkem. My ale začneme tím nejjednodušším, co může každý z nás udělat a nestojí mnoho sil ani peněz.

Jako velice dobrou pomocnici pro zabezpečení nemovitostí, doporučujeme aplikaci, ZABEZPEČTE SE. Tato aplikace nabízí ucelený přehled možností zabezpečení pro jednotlivé nemovitosti, a to bez nutnosti vysokých finančních nákladů. V nabízených sekcích si vyberete, zda hledáte zabezpečení pro byt, dům či chatu a dále si již necháváte vést navolenou volbou. Aplikace nabízí spoustu rad a také kontakty na zámečníky.

Další cenným zdrojem informací jsou webové stránky zaměřené na prevenci majetkové trestné činnosti. Rovněž zde najdete podrobný postup jak se zachovat v případě, kdy už k vloupání do objektu došlo.

Mezi naprostou samozřejmost v ochraně majetku doporučujeme držet se několik základních bodů:

  • uschovejte cenné předměty, nemějte v nemovitostech větší obnosy peněz

  • vytvořte dojem, že v bytě nebo domě někdo je, nejlepší je proto oslovit své sousedy, aby vám například vybírali poštovní schránku, čas od času rozsvítili či pohnuli žaluziemi

  • komu nemusíte, tak nesdělujte, že odjíždíte – tuto informaci nesdělujte ani na sociálních sítích

  • dobře si zabezpečte okna, dveře a další uzavíratelné prostory

  • pokud můžete, nainstalujte si světlo na pohybový senzor

Všem přejeme pohodovou dovolenou a bezpečný návrat.

nprap. Simona Vacherlohnová
preventistka PČR ÚO Beroun
25. června 2024

vytisknout  e-mailem