Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Opilec vstoupil do jízdní dráhy automobilu

BEROUNSKO – Hledáme šoféra, jenž byl účastníkem nehody, kterou zavinil podnapilý chodec. 

Berounští dopravní policisté prošetřují dopravní nehodu, která se stala ve středu 10. března 2021 okolo 18. hodiny v ulici 9. května v Hořovicích a to ve směru od kruhového objezdu.

Nezjištěný řidič, nezjištěného vozidla odbočoval za mostem na nábřeží Hynka Šlosara, když ve stejný čas šel po chodníku po pravé straně komunikace čtyřiašedesátiletý muž, který se rozhodl přejít přes silnici. Chodec náhle vkročil do jízdního pruhu dosud nezjištěného řidiče. Naštěstí jel šofér podél ostrůvku velmi pomalu, ale i přesto došlo k nárazu chodce do vozidla, vlivem čehož muž zavrávoral a upal na komunikaci. Řidič z automobilu vystoupil a zjišťoval, zda je chodec v pořádku. Ten ho ujistil, že mu nic není a tudíž řidič odjel.

Celý incident zaznamenali strážníci Městské policie Hořovice, kteří kolizi následně nahlásili na Policii ČR. U chodce byla cca po půl hodině od srážky provedena dechová zkouška na alkohol s pozitivním výsledkem. Displej přístroje ukázal hodnotu 1,87 promile.  Chodec byl preventivně převezen do nemocničního zařízení, ze kterého byl po vyšetření propuštěn.

Jak již bylo zmíněno v úvodu, řidič vozidla z místa nehody odjel. Jelikož se jedná o poškozeného a je pravděpodobné, že na jeho vozidle byla způsobena hmotná škoda, je potřeba, aby se tento muž dostavil na dopravní inspektorát v Berouně a podal v dané věci svědectví. Žádáme i případné svědky, kteří v inkriminovanou dobu projížděli v místě dopravní nehody, aby svými poznatky pomohli vypátrat tohoto řidiče.

Jakékoliv informace můžete sdělit policistům osobně na dopravním inspektorátu, nebo na telefonním čísle 974 872 250. Samozřejmě je možné využít i bezplatnou linku 158.

Děkujeme za spolupráci.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
11. března 2021

vytisknout  e-mailem