Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Opilý cyklista havaroval

BEROUNSKO – Nadýchal téměř půl promile. 

Ve středu 20. července, po půl páté odpoledne, jel 61letý cyklista na elektrokole po chodníku od Králova Dvora na Beroun, kde v ulici Košťálkova v Berouně najel na nerovný povrch, zavrávoral a spadl na vozovku. Poté se zvedl ze země a odešel zpátky směrem na Králův Dvůr, kde se usadil na zastávku u obchodního domu. Zraněného cyklisty si všimla žena, která zavolala záchrannou službu. Ta ho pak odvezla do hořovické nemocnice.

Policisté poté muže vyzvali k podrobení se dechové zkoušce, kdy mu přístroj naměřil pozitivní výsledek s hodnotou téměř 0,50 promile.

Je třeba zopakovat, že stejně jako řidič motorového vozidla ani cyklista nesmí požít alkoholický nápoj nebo užít návykovou látku před jízdou, během jízdy nebo v době, kdy mohl být pod jejich vlivem. Cyklista pod vlivem alkoholu jednoznačně vykonává činnost, při níž by mohl ohrozit život či zdraví lidí nebo poškodit majetek. Tím se dopouští přestupku, nebo trestného činu. Za přestupek mu může být uložena pokuta až do výše 50 tisíc korun. 


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
21. července 2022

vytisknout  e-mailem